HOME

Het jongerenwerk voor de jongeren vanaf ongeveer 12 jaar, bestaat uit verschillende onderdelen.

In de eerste plaats is er tijdens de Jong & Oud diensten altijd jeugdkerk.
De jeugdkerk wordt komend seizoen gegeven door:
2 oktober 2016: Jan Aart Melissant
6 november 2016: Klara Faber
11 december 2016: Jan Aart
5 februari 2017: Henk Michel en Ineke Buursema
5 maart 2017: Trudi Lambers
2 april 2017: Aafke Hagens
7 mei 2017: Jan Aart
4 juni 2017: Margriet van Onna
2 juli 2017: Jan Aart
Een uurtje (of als het gezellig is, soms iets langer) denken, vieren, discusiëren over zinnige dingen.

Daarnaast verzint Jan Aart hele leuke activiteiten voor de jeugd. Zo hebben we afgelopen najaar toegewerkt naar een sponsortocht naar Heerlen, om daar een cheque aan te bieden aan de DJ-s in het glazen huis! Verschillende wijkkerken in Almelo hebben meegedaan om geld bij elkaar te brengen en 10 jongeren van De Bleek zijn deels lopend en fietstend (en ook wel een deel met de auto) naar Heerlen gegaan.

jeugd 1
Voor meer foto's: klik hier
Nadat ze de cheque hebben aangeboden, hebben ze overnacht in een kerk in Heerlen waar ze hartelijk waren ontvangen: klik hier voor foto's.


Dit jaar zal de reis naar Breda gaan. Tijdens de jeugdkerk-bijeenkomsten in het najaar 2016 zal deze sponsortocht worden voorbereid.

Voor het voorjaar 2017 wordt er gedacht aan een reis naar Taizé. Als het lukt, proberen we dat Almelo-breed te organiseren. In Taizé (Frankrijk) staat een klooster dat door heel veel (met name) jongeren wordt bezocht. Volgens degenen die er geweest zijn is, het echt een heel bijzondere ervaring. De leeftijdsgrens is vanaf 16 jaar. Het plan is daarom om de jeugdkerk in februari, maart en april 2017 te splitsen, om met de jongeren vanaf 16 jaar deze reis voor te bereiden.


Tot voor kort bakten de jongeren op oudejaarsdag oliebollen voor het goede doel dat dat jaar werd ondersteund door onze gemeente. Misschien pakken we dat dit jaar ook wel weer op.

 
 
 
 
Klik op een foto voor een vergroting

Additional information